Fotograf

© Bo Bennergård

Rosita, 32 år, Värmdö/Stockholm

friesian stallion

© Petra Lönnqvist

Ett av mina största passioner i livet är hästar. Jag har ridit sedan jag var 6 år och tävlar och tränar i dressyr.

Men hur kom fotografering med i bilden?

Första gången jag märkte att jag gillar att fota var när jag var tolv år gammal och vår familj fick sin första digitalkamera. Det var inte så många megapixlar i kamerorna på den tiden, men det hindrade inte mig från att ta med den överallt och fota allt jag såg. Jag fick min första systemkamera när jag var 18 år och med den började jag sakta men säkert förstå vad fotografering handlar om. Jag hade några års uppehåll från att fota tills jag flyttade till Sverige i början av 2014. Det hela började med att jag fick låna ett bättre objektiv från min svärmor. Jag fotade alla som bara ville ställa upp som modell – stort tack till alla stallkompisar med sina fina hästar som hjälpte till och ville ställa sin häst framför min kamera! Under det senaste året har jag lärt mig väldigt mycket nytt om fotografering och redigering – både genom att fota, fota och fota men också tack vare en fotokurs jag gick på Rajala Pro Shop.

Under de senaste åren har jag fått vara med i både större och små fotoprojekt. Jag fotograferar de största ridtävlingarna i Sverige och Finland och har flera återkommande kunder från större ridsportsmärken och medier. Du kan hitta mina bilder på bl.a. Amazona Suecas hemsida och i den finska hästtidningen RIDE!

Mitt mål är att utvecklas varje dag och överträffa mig själv i varje fotografering – och det har jag lyckats med hittills! Ja strävar efter ett naturligt resultat där ändå min stil syns. Speciellt mina actionbilder från olika ridtävlingar hyllas av alla som ser mina bilder och jag älskar att fånga ett riktigt speciellt ögonblick.

Jag ser framemot alla nya fotoprojekt och tar gärna tag i alla nya utmaningar och uppgifter.

 

I speak English – Puhun myös suomea

World wide booking. Ask for an offert!